3.2.09

dag 29


Hasina er 22 år gammel. for fem år siden ble hun kastet syre på. den skyldige jobbet i huset hennes, ansatt av faren som var en rik bonde. årsaken var en krangel som hadde oppstått mellom henne og arbeideren etter at han hadde brukt familiens vann til seg selv...

etter fire måneder på sykehus og nye fire måneder hos ASF, dro hun tilbake til landsbyen sin. der fikk hun beskjed om at hun fikk værsågod å holde seg unna folk fordi hun så så fæl ut. hun orket naturligvis ikke å være i landsbyen særlig lenge når hun ble frøset ut på den måten, så hun dro tilbake til ASF. nå er hun lærling hos ASFs juridiske avdeling, og hun håper at hun kan få en statlig assistent-jobb en eller annen gang i fremtiden.

den skyldige fikk livstid, men ikke før tre år etter angrepet: hasinas sak måtte først en runde i media før politiet gadd å foreta seg noe. da de endelig fikk ræva i gir, brukte de sånn omtrentlig et døgn på å spore opp den skyldige (han befant seg i chittagong hvor han hadde giftet seg), og under et år på rettegangen...

______________


flere bilder:

dolly syr klær, og får en liten demonstrasjon av hvordan det skal gjøres av sjæfen.

sahana foran et ålreit vindu og i ålreit lys... på syrommet.

vesle aysha er 6 år gammel. det var tanten hennes, shamina, som var det egentlige offeret, men aisha ble også truffet der hun lå og sov ved siden tanten. den skyldige var shaminas ektemann. han krevde stadig mer i medgift, og da han ikke fikk det han ville ha, kastet han syre på shamina for å ta hevn.

labli har de siste syv årene vært assistent hos den medisinske avdelingen av ASF. opprinnelig kommer hun fra en landsby i mirpur. hun ble kastet syre på da hun var 27 år gammel (nå er hun 35). hun vet at det var en av naboene hennes som gjorde det, men motivet er uklart.

kulsoma (19), thania (19) og neela (16). kulsoma og thania er brent på halsen og brystet, mens neela ble rammet enda hardere. hun ble kastet syre på av mannen sin for et år siden. han ville at hun skulle prostituere seg for å tjene mer penger til ham, og da hun nektet tok han hevn. han er foreløpig på flukt og har ikke fått noen dom. de tre jentene var på rehabilitering hos ASF sammen og er nære venner. nå er de tilbake i håp om å få lov til å ta nye plastiske operasjoner i forbindelse med et kirurg-besøk fra utlandet.

5 kommentarer:

 1. "hun ble kastet syre på av mannen sin for et år siden. han ville at hun skulle prostituere seg for å tjene mer penger til ham, og da hun nektet tok han hevn."

  Herregud...

  (Jeg tenker mye om bildene og teksten din her, men jeg føler ikke for å skrive så mye akkurat nå. Jeg håper det går greit med deg etter å ha sett og hørt så mye fælt.)

  SvarSlett
 2. mhm.. :/

  jeg er ganske.. tom for ord.

  :(

  SvarSlett
 3. Dette er veldig bra Anette. Sterke historier og gode bilder. Visste du ville mestre dette! Kudos.

  SvarSlett
 4. Oh Lord ..stakkars dame! Men fy søren så pene de er alle sammen, til tross for syreskader.
  Mektige bilder, og flotte fortellinger Anette :)

  SvarSlett
 5. Åh, herregud, dette svei langt inn i magen. :O
  Jeg klarer ikke tenke på det engang.

  Enig med Elin, de var utrolig vakre. Hasina var nydelig.

  SvarSlett