2.2.09

dag 28


Asma er 24 år gammel, og kommer fra en liten landsby utenfor dhaka. da hun var 13 år gammel fikk hun et tilbud om ekteskap fra en 27 år gammel mann. hverken hun eller familien hennes syntes at det var en særlig god idé, så de takket nei. å takke nei til ekteskap er den vanligste grunnen til at unge jenter blir kastet syre på...

tidlig, tidlig om morgenen snek mannen seg inn i huset til asmas familie, og kastet syre på henne. hun var en av de aller første som kom til det nylig opprettede ASF. det ene øyet hennes var det for sent å redde, men deler av ansiktet hennes har latt seg delvis rekonstruere. totalt har hun vært gjennom ni ulike operasjoner.

familien til asma gikk naturlig nok til sak mot syrekasteren. han havnet til slutt i fengsel, men det hjalp ikke noe særlig når resten av familien hans gjorde sitt beste for å gjøre livet kjipt for asmas familie. aller helst vil de flytte vekk fra landsbyen for å slippe å hele tiden bekymre seg for hva syrekasterens familie kan finne på. i 2005 giftet asma seg, og hun har en liten datter på ett og et halvt som heter Jui (som er bangla for jasmin-blomsten).

2 kommentarer:

  1. Ai.. Det er i grunn fint at historien ender fint, syntest jeg. For den begynte forferdelig!

    SvarSlett
  2. vel.. "fint" er vel å ta litt hardt i. kampen er ikke over, akkurat..

    SvarSlett